Laden...
 

Geschiedenis


1915

In 1915 begon Philipus Lek met het vervoeren van onder andere zand en grind. Het vervoer ging voornamelijk over water. Ook verzorgde Philipus bode- en lijndiensten naar Leiden.


1929

De eerste vrachtauto werd aangeschaft.  De nieuwe vrachtwagen werd voornamelijk gebruikt voor het vervoeren groente, fruit en bloemen van kwekers naar de groente- en bloemenveilingen in Aalsmeer en Venlo.

Later vervoert het bedrijf ook glazen flessen en potten. De grootste klanten van het transportbedrijf werden de vele conservenfabrieken in de buurt zoals Koeleman en Uijtewaal (tegenwoordig Kuhne).


1965

De vier zonen van Filipus nemen het transportbedrijf over. Naast het transport voor de conservenfabrieken en kwekers  vervoert het bedrijf betontegels voor onder andere de Gemeente Ter Aar (nu Nieuwkoop).

Buiten het transport om, handelen de gebroeders Lek ook in grind- en betontegels. De tegels verkopen zij aan particulieren uit de omliggende dorpen.


1992

In dit jaar neemt de derde generatie het bedrijf over. De twee broers verleggen de focus van transport naar de handel in betontegels en tuinhout. De bedrijfsnaam wordt vanaf dit jaar Fa. Lek Sierbestrating-Tuinhout.

Later is de naam veranderd in Fa. Lek Tuinmaterialen.2007

Lek Tuinmaterialen verhuist vanuit de dorpskern in Langeraar naar het bedrijventerrein Bovenland in Ter Aar. Op de nieuwe locatie was het mogelijk om ruime showtuinen te realiseren.  In deze sfeertuinen kunnen hovenier en particulier veel inspiratie op doen. Ook is er meer ruimte voor opslag van de materialen.


2012

Om klanten ook op internet kennis te laten maken met het uitgebreide assortiment heeft Lek Tuinmaterialen een nieuwe website met webshop gelanceerd.